luahan perasaan~

arini mcm biasa…bgn pagi kul 630..mndi siap2, mnum air peel fresh skit..pastu gi pnaskan enjin kete..then ke kpg mlayu dlu..beli suratkabar..sambung memandu..mengeluh sbb jem di seri alam..sambung memandu lg..mengeluh lg skali di simpang msuk sde..pastu parking..jln kaki ke sekuriti..touch kad matrik dan cap jari..adala dlm 5 6 kali baru lpas..then berjalan ke opis…then dduk……….

pnat..sgt penat..

tu baru luahan prasaan sy..

dlm kul 10 camtu saya cam biasa ke site utk melihat2 perkembangan keadaan sana..lgpun boss saya sruh saya analyze mechanical pnya part yg dipanggil ‘milling’..saya pn xtau bnda apa..sy xtau camna dia buat..apatah lg mendengarnya..so msti kena carik mechanical superintendant dan pulun bertanya..

slepas bertnya..sy pn msuk modul utk mencariknya pulak sbb apa yg dia terangkan sy xdpt nak tangkap..ye la..suma istilah dia kuarkan..mcm sy dah keje 5 6 taun pulak, huhu..but thanks anyway..at least sy dpt bayangkan skit2..

dlm masa ushar2 tu..sy terpandang satu beam yg dah diconteng dgn luahan prasaan salah seorang pkerja agaknya..

“o.t tak guna, gaji lambat”

kendian dibalas di bawahnya..

“kalau tak suka buat o.t, balik..lancau punya orang..kalau nak carik-lah company lain bodoh”

dan dibalas kembali..

“lu la bodoh..kerja macam lembu”

sy tersenyum sndirian..walaupun keje mereka ni spesifik tp saya tau mreka kadang2 pn tensen juga sbb asyik kena push utk wat keje cpat je..

jadik, beam la jadik tmpt luahan prasaan mreka..slamat xcat lg..kalau dah cat..sure org yg conteng tu kena weld muka dia kat beam..

sy pn beralih utk trus mncari aksi ‘milling’ yg digembar gemburkan oleh boss sy tu dan terpandang lg satu luahan perasaan..

“kenapa teruk? weld guna kaki ka?”

sy sure tu dr QC sbb mmg keje dia utk komen kualiti keje yg ada..

then sy jalan2 lg dan ternampak satu lg luahan prasaan..

“goyang..poco poco..asyik..”

hmm..ntahla..smoga kalian bkerja dgn pnuh kebahagiaan..smoga modul tu dpt siap tepat pada masanya sperti yg telah dirancangkan..

bergerak la sy dr kawasan tu smbil menyebut..

“milling..milling..milling..milling..kat mana..kat mana..kat mana..”

Advertisements

One response to this post.

  1. mmg suma keja ke akan ada luahan perasaan…aiiih….. klau ikutkan hati… aii…seb bek ada org suh sy ikut fikiran yg tak brapa stable ni..hihi

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: