kekayaan jutawan malaysia susut rm76b

40 org terkaya malaysia masih lg kaya walaupun kekayaan mreka mnurun..

trun lak bukan skit2, rm76b beb..bukan skit tu….agaknya klu ttba diorg pnya kete mewah kena curik pn leh ckp..”xpela..nnti2 beli la baru..”

x pun bila ada event besday anak dia sure hadiah hari jadi adalah melancong ke itali 7 hari 7 malam..

x pun, tiba tiba anak mntak duit skolah..paling cikai pn note 50 la..

mcm mlampau lak tanggapan sy ni..

rm76b…bape banyak ksong pn sy msih lg komfius smpai skang..tp mmg bnyk sgt smpai saya rsa klu muatkan duit not 100 sbanyak tu dlm satu grand livina, sure mlimpah ruah duit tu suma ikut tingkap..

klu muatkan not rm100 gak sbanyak rm76b tu gak dlm satu neo..? hmm..mybe leh kna overhaul enjin…tp mcm xde kaitan je..

tp sy bangga gak sbb antara 10 org terkaya di malaysia adalah org melayu..sure leh mnaikkan martabat kta standing dgn bangsa2 lain..

by the way, klu bagi kat saya jumlah kesusutan rm76b tu, dah tentu sy akan….akan…menderma kepada anak2 yatim, bagi kat masjid, membantu org2 yg dlm kesusahan, memberi bantuan kpada sanak saudara..

hehe..gila mulia azam bin hassan..tp suma di atas adalah slepas sy dah memewahkan dri sy dlu la..^^

One response to this post.

  1. pd ms tu sure jgn mewah dgn gadis2 keliling pinggang dh la..hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: