pakcik welder..

pg td sy ke site..bak kata boss..’u as a planner should go to site everyday..site is the best way to learn something’

so..mrayapla saya ke sana membawa kata2 azimat trsbut..tp site engineer ke site bwak ketas..sy planner bwak kamera..hah lantak..mlangkah kuar, berat trus mata..lemah gak kaki..goyang gak tbuh bdan bila kna panas..apatah lg kena debu2 yg dr jauh mcm nak jadik puting beliung je..seriau gak..

di site, abis je sy melihat kseluruhan tapak tu..sy pn rehat la di tmpt rhat pkerja..borak2 dgn beberapa org di sna..sy lihat ada sorang pakcik welder ni dia isap rokok dgn kwn2 dia di ujung kemah tu..

dr gaya perbualan, sy rasa dia org sberang..mcm faham mcm x perbualan mreka..yela..org seberang kn..klu layan cite bwang putih bwang merah xde subtitle pn berbulu gak nak faham apa yg diorg ckp..

sy pn abaikan dia kejap dan smbung la catat2 something kat buku kecik ‘F23 for dummies’ sy..tulis apa progress pd ari tu..abis je tulis2..sy jeling balik kat pakcik td..kali ni dia dah kuarkan hset 3G dia……

the best part is, dlm kletihan tu..dia wat videocall drectly kat isteri dan anak dia..

‘mana mama?’
‘adik sihat2 saja..?’
‘pakcik2 ini suma krim salam..’
‘lambai pakcik2 ini…~’

sy tgk muka pakcik welder tu sgt gembira even dia msih berpeluh keletihan..dia pusing2 kn handset tu kat keliling kwn dia kat sna..kwn2 dia pn sronok mlihat anak pakcik tu dlm handset smbil lambai2 tgn..ada yg wat flying kiss..kendian pakcik welder tu pn borak2 balik..mintak anak dia kiss handset tu..n dia pn kiss skrin handset dia sndri..

‘ya udah..papa sudah mau kerja..daa..’ dia bingkas bangun..pkai topeng welder tu dan trus ke site smula…

hmm…sy xtau anda macam mana..tp pd sy..it’s one sweet moment for the day..^^

6 responses to this post.

  1. “mlangkah kuar, berat trus mata..lemah gak kaki..goyang gak tbuh bdan bila kna panas..apatah lg kena debu2 yg dr jauh mcm nak jadik puting beliung je..seriau gak..” <–err…btul ke ni ayat dr ex-palap?? hikhik

    it’s sooo sweet….

    teringat scene sorang ayah cina tu bawa anak dia dptkan angpau dr mr choi kt jusco tebrau… tp tak se’sweet’ yg ini….

    Balas

  2. Posted by ~mashimar0o0o~ on Februari 5, 2009 at 1:40 pm

    wahhh..pacik welder pki hp 3G..hbt2 =p

    Balas

  3. eh nape komen sy tulis jela2 tak kuar pn…waaaaa~~~

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: