trutt trutt…helo~

smalam sy dpt call drpd seorang wanita yg sy xkenali..tp drpd suaranya sy rsa dia seorang akak yg berumur 30 taun ke atas..mybe dia seorang yg berdedikasi dgn kerja kerana dr gaya ckpnya dah tau dia seorang yg tegas tp peramah..

ceh..mcm tau je..tp yg pasti dia mmg pempuan la..tanpa memperkenalkn dri sapa nama dia dia trus berkata yg dia call dr astro dan rupanya nmbor handset sy terpilih sbagai nmbor bertuah pada hari itu!!

ntahla..xterlintas langsung nak teruja..apatah lg nak ceria..apatah lg nak bersorak keriangan..nnti abis satu planning cop sy sbagai mat sorak lak..apahal..

msalahnya dia bercerita la ttg promosi astro yg ada tu la ada ni la..pastu 3 bulan petama xyah bayar then leh dpt menikmati pelbagai saluran baru yg lebih hbat sempena taun 2009 ni..mmg pom pom pom la akak tu sembang..

mula2 ok la lg tp bila dah pnjang2..cair gak cuping telinga ni..bernanah gak otak..ada kwn2 sy kata call lama2 ni leh mndatangkn barah…tp xpe..sy sabar..sy senyum je walaupun sy tau dia xnmpk tp aura snyuman tu sure smpai ke sana~

in de end.bila dia trbayang sy hampir mnyampah nak dgr..dia pn tnya..

“umah encik ada astro x..?”
“um ada je..dah 3 4 taun gak..xkkan nak beli lg ek..?”
“oh ye ke..xpela klu camtu…tima kasih…”

trus dia ltak phone..mninggalkn sy yg tertnya tnya…

“knapa dia x tanya ada astro ke x in de 1st place b4 ckp panjang2..?”

smoga akak tu dpt pancing sorang pelanggan pd ari tu stelah gagal strateginya dgn sy…

4 responses to this post.

  1. hahaha……xsangke awak tertipu ngan akak tu….

    Balas

  2. bkn…akak tu yg tertipu sbb bengong yg pegi tnya soalan tu last2 sape suruh! takpa, dia mmg dh dilatih utk mempunyai kesabaran yg tiggi…jgn risau.. layaaaan~~

    by the way, brapa lama awk ckp dgn dia??

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: