limau labah labah..

mlm ni emak x masak..mals katanya..so kluarla kami 4 beranak ke pasar borong pandan..tmpt di mana rmai singaporean berbelanja..xpasti lak knapa..nak banding dgn midveli or city square, bukn stakat jauh panggang dr api..malah api pn xnak kwn dgn panggang…

apa sy mrepek ni…

ok..berbalik kta..sdang2 mkn tu..emak sy pn open cite masa dia keje ptg td..kejadian yg pelik tp benar…

pd ptg tu..mak sy dan opis boy bliau ada urusan di persada jhor..biasa la..urusan keje..tp aritu ntah apa ada kat persada tu..ada dua pokok limau yg jadik hiasan d pntu msuk..mak sy pn berkata la pd opis boy nya yg bernama manja Abang..

“abang, kak ita tringin la nk mkn buah limau tu..”
“oh..kak ita nak ek..? xpe2..sy leh tlg amikkan..”
“kak ita nak yg kat pkok pnya tau..yg bsar..xnak yg dah ggur..”
“ok ok..” balas opis boy trsbut..

maka bergerak la dia smbil mata meliar cover line skeliling..smakin hampir..makin liar matanya..klu tambat pn boleh ptus tali..

bila si abang ni dah smakin hmpir..tangannya pn mula brgerak nak petik buah limau tu..pelan2 bliau menguis2 daun yg ada..pelan2 memilih buah..selak2 daun..dia hmpir nak petik tp tiba2 dtg suara dr belakang mnyergah..

“hah..buat apa tu..???”

si abang ni pn trkjut tp tangannya trus selak2 daun di pkok trsbut smbil dgn slamba mnjawab dgn pnuh cool..

“carik spider encikkkk….”

“hissshh..dah tua2 pn main spider lg…??” balas guard trsbut..

si abang ni pn berpusing dan bergerak pelan2 ke arah mak sy dgn pnuh muka x berslah…menyingai je dia kna tgur dgn guard tp disambut oleh gelak tawa rakan2 opis yg lain~

ye la..bukn petik limau..tp carik spider kn..apa salahnya..??

haha..

6 responses to this post.

  1. Posted by ~mashimar0o0o~ on Januari 22, 2009 at 11:28 pm

    limau???spider???pak gad kene tipu bulat2 je..hahaha

    Balas

  2. hahaha…kelakar la mak awak ni…
    kan kat kedai ada jual banyak…heh

    Balas

  3. manja jugak mak awk ni yek..hehehe..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: