sepetang bersama boss..

this is a story of de day..de day sama dgn 14 januari 2009..after final presentation of my apprentice program pg tu yg mnyakitkan hati di mana apa je yg saya present sumanya salah..apa je yg saya buat, sumanya xbtul..hmm ntahla..dari mangkuk ke 4 letter word, sumanya telah dihamburkn kpada saya, haha…

ksah presntation tu biarla berlalu..tp mmg kena provok dgn sgt dasat..sgt hebat..sgt teruk rasanya..smpaikn sy rasa sy langsung down pd ari tu..kwn sy ajak mkn pn sy rasa malas nak mkn..tp keje ttp jalan beb..ttp kna update weekly report projek..pulun x..?

btw, prsentation is only a part of de day..de other part is when my boss call us to ask about how’s our prsntation b4..ye la..dah mcm2 dia dgr..dia nak tau gak cite dr kami sndri..kami pn cite la perkara sbenarnya..ntahla..hrap boss faham dgn keadaan kami ni..

suma org tau keje yg yg present tu keje technician..tp dah mmg tu la yg saya blajar..kata sruh present 6 month learning experience..so itu la..

tp mybe cara sy prsent yg mrendhkn tahap sy agknya..hah, lantak…

my boss then bg bnyk nashat n mybe teguran la kot..sy pn xtau dia mrah ke x..tp snyum je tp mcm ada tnggi2 suara skit tp mcm marah tp xmrah kot…tguran je la tu agknya..sedapkn ati sndri…then bliau open up a simple story yg pd sy mnarik kot..ditambah pulak jam mnujukkn kul 7 msa tu..nak balik!! nak balik!!

critanya mcm ni :

ada 2 sahabat baik..A dan B namanya..knapa rngkas sgt namanya, xsmpt pulak sy nak tnya dia…mreka berdua ni tersesat ke dalam hutan msa berjalan2 mncari air terjun yg disangka berada dskitar..ntah hapa hapa..gi la air trjun yg trkenal..ada signboard siap…then, stelah skian lama..hari pn makin gelap..dan gelap dan gelap..mreka hanya ditemani oleh pokok2 kayu jati yg bsar bersama daun daunnya yg mlambai lambai…

si A mula panik..gelabah puyuh la snang ckp..hati runsing..jiwa kacau..A juga mengalami masalah perpeluhan ketakutan smbil dduk di perdu pohon..si B juga takut tp ada tanda2 rilek pd dri dia..dia lbih suka melihat skelilingnya..tp apala yg ada kn..pkok2 kayu je..

dpendekkan cite, apabila mreka tlah dselamatkn, (ni pn sy xtnya boss apa ke snang sgt operasi mnyelamat mreka daa) pemberita bertanya kepada A, apa perasaan dia msa sesat tu..A pn jwab,’sy sgt takut..sgt seram..sy dah mnangis memanggil suma org yg rapat dgn sy di dunia ni..sy mnangis dan trus mnangis..’

pemberita bersa simpati kat A yg tgh makan roti dgn pnuh gaya kelaparan, pemberita tanya pulak kat B apa prasaan dia..suprisingly, B yg tgh layan air teh panas cuma jwab pendek je :

‘sy nmpak satu opportunity…kalaula saya leh jual suma pokok kayu jati ni..tentu saya kaya…rugi pulak xleh bwak balik skit kayu tu’

pemberita berpandangan sesama sndri…tercengang dan mungkin kagum dgn jwapan dberikan B td…

moral of the story, dont let the situation influence u but u should take any situation as an opprtunity 4 u to shine…

thanks boss..i promise to be a new breed of SDE Engineer Planner after this..^^

Advertisements

3 responses to this post.

  1. Posted by ~mashimar0o0o~ on Januari 16, 2009 at 5:28 pm

    beusahalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on Januari 17, 2009 at 2:19 am

    baiklahh!!!

    Balas

  3. bgus2
    now i have new story to tell my students~
    thanks (^_^)

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: