baharudin tukang kasut..

tu ri sy gi repair kasut ada la dlm 3 4 psang skaligus..abg sy la yg pulun men badminton..satu ari, satu kasut tanggal..so dah 3 4 ar men..3 4 kasut tanggal.hah lantak..jnji leh repair so repair je la..

berbekalkn plastik bag tesco extra..tempat di mana sy berbelanja beli mkanan kucing, kitorang pn mnghantar ke kedai kasut di kpg mlayu..baharudin tukang ksut namanya..

dpendekkn cite..msa kami nak amik smula kasut2 tu..aad sepasang g xsiap..so lepak2 la dlu..layan teh n kopi indon brg sepam dua..gila super pekat!!

abis je satu tu..encik baha ni pn dduk isap rokok di meja kami dan memulakan perbualan..

mula2 biasa la..ramah2 rakyat mesia ni..borak2 kenalkn dri..tp baru kami tau rupanya bliau org indon yg dah lama mnetap di mesia..b4 dia di ptaling street n dah 7 taun dia di jb..

yg mngejutkn.dia bercerita ttg kerisauan dia ttg kehidupan anak2 muda zaman skang..n apa nak jadik kat mesia dlm 20 30 taun lg dgn anak2 muda yg smakin xsmenggah..

brtambah kagum bila dia brcerita ttg perihal anak2 muda yg mudah terdedah kpada anasir2 gampang d skitar kita..the most of his point is kta kna jaga anak2 yg umur 12-15 taun sbb msa tu la diorg sgt fragile..

pempuan apatah lg..super fragile masa tu..

pkir2 balik btul gak pakcik ni ckp..seorang tukang kasut warga indonesia yg hdup d tepian jalan, brcerita ttg kerisauannya ttg anak2 muda malaysia..n krisauannya ttg pemimpin msa depan kelak..

klu penduduk tetap mesia pn brfkir camtu..kt sbagai warganegara mesia msti kna pkir lbih dr tu..

smoga mesia kekal cemerlang gemilang terbilang dan pegi mati la suma ketua negeri yg mcm boneka…apabila kuasa mengatasi sumanya…mcm gampang…

n hsilnya..apa yg merisaukan pakcik baha td akn jdik kenyataan satu hari nnti..

2 responses to this post.

  1. mcm mn nk buat blog yg best

    Balas

  2. adakah ini bermakna blog org ni best? atau adakah itu persoalan yg diajukan kpd pengunjung sini? hmm….. 😉

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: