di penghujung kehidupan…

skang jam mnunjukkan 0026H ari sabtu..guess what, arini adalah hari ketiga terakhir sy berada kat usm sbagai seorang student undergraduate..dgn umah yg jauh di slatan, maka masa sterusnya utk sy berada di usm adalah ketiga graduation day nnti..isnin ni dijangka sy akan pulang bermastautin di jb smula sambil mngenang beberapa memori indah sepanjang 4 taun pengajian sy di usm ni..

sorang2 rakan sy dah pulang..n ada gak yg akan mula bkerja dlm tempoh terdekat..sy? offer master tu masih lg available..n lecturer sy pn kata dia akan call nnti..ditambah pulak dia sruh sy balik smula ke usm ni 15hb ni nnti..gila ka..duk umah 2 mnggu je..tp ntahla..the most important point in my life is a phone call from my dad yesterday..

actualy deep inside me, sy msih lg mahu blajar..n mmg nak sambung master tu..lg2 research n ada elaun suma2, so xde la bergntung sgt dgn fa-ma lg..research tu plak berkaitan dgn haiwey, course yg mmg sy minat n sy tringin nak jadik lecturer haiwey..mencontohi lecturer sy, dr meor yg sgt expert dlm bidang ni..yup..sy mmg tringin utk me-master-kan diri..

then, when my dad call, sy crita la suma apa yg sy faham tentang master ni..dr elaun..offer from my lecturer..n how my name actualy dah sampai ke dekan utk candidate smbung master ni by promotion form my supervisor..last2..ayah sy kata snang je…

“mana2 yg elok la zam…tp keje pn bagus jugak…”

dr situ, sy dah dpt faham yg mreka mmg nak sy keje trus n xnk sambung..n arini, ayah n mak sy dah mntak resume..mybe diorg nak bg kat pjabat diorg agknya..ayah sy pn call lg..dia kata mmg la offer master tu susah nak tolak..tp yg penting adalah pengalaman…ada btulnya apa yg ayah sy kata..n sy cuba mrenungkn smula apa je yg dia ckp dr dlu…just..satu benda yg sy msih lg xdpt nak buang adalah keinginan uttk sambung blajar…

hmm..ntahla..so far, sy msih lg dalam dilemma..sy hrap apa yg tersedia dpan mata sy tu adalah yg terbaik..bukn saja utk sy..tp utk family sy gak..

for short-term thinking, sy nak balik umah je skang..dduk shari dua..pastu gi jumpa my dear dyana..then mybe gi jumpa kwn2 yg ada..farhan bersama restaurant bliau..fauzani di utm..dan rakan2 sekolah rendah..sekurang kurangnya, dpt gak mndgr crita mreka n bertukar2 pndapat…

somehow..the next thing yg sy igt parents sy kata adalah yg sy ni ckup ltih blajar 4 taun..bukn skadar blajar, sy pn involve palapes yg amik suma cuti sy spanjang 4 taun..yg mnjadikn sy sgt jarang balik umah berbanding abg sy..mybe…diorg xnk sy duk berjauhan lg kot..

till then..i’ll keep writing here even it’s not too update too read everyday..skurang kurangnya, ada smthing yg sy dpt luahkn..wish me luck…….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: