di kala azan subuh..

aiii~~ tgk tajuk msti ada org igt sy nak tulis cerkon (cerita kontot)..xpun msti ada igt sy nak tulis smthing yg berilmiah..tp senanya..tajuk tu skadar tajuk je..sy tatau nak ltak apa..

bila tgk balik, last sy mnulis sesuatu adalah pada ujung bulan 3..n skang dah 9hb 4 2008…bz tu agak la kot..tp sy xde msa nak mnulis..ye la, idakla sy rajin nak wat suma bnda ni..actualy smalam dah abis 2 paper yg agak keras utk sy score..sy boleh jwb..tp xleh score..hah lantak..jgn kantoi sudah..cuma dalam kesibukan yg serba xterurus (sy demam sesema~), apa yg sy mmpu buat adalah masih lg mengambil brat hal2 dunia yg ada..bnyk gak bnda sekitar berlaku tatkala sy bertapa di bilik dan library utk stadi..antaranya yang sy igt adalah :

1. anugerah brita harian : sy tgk prsmbahan ct nurhaliza je..yg pd sy ckup la tu..xperlu yg lain dah..ahaha..obsession of ct nurhaliza~ beliau masih lagi comey..muahh~

2. perang urat antara pak lah dan tun mahathir : ntahla..xpandai la nak campur..hrap sumanya dpt diselesaikan dgn baik dan umno kmbali gah mcm dulu2 utk jaga kaum melayu..

3. fitna : totally cite ni mmg kurang ajar n xmenghormati sensitiviti mreka yg beragama islam di dunia fana ni..ntahla..ni lah akibatnya klu sesuatu negara tu terlalu mengamalkan kebebasan dlm semuanya..then sy mula berfkir..sbb tu la agknya krajaan kawal semua media kat mesia ni..sbahgian sbb xnk org kta sndri mnimbulkn perselisihan faham yg boleh dimanipulasikan oleh pihak lain..cuma tindakan memboikot tu agak sukar nak diimplementasikan..semoga belanda kalah piala euro~

3. ladang babi kat sepang : sy mula skeptikal gak psal ni..tp bla sy pkir2 baik bruk..sy rsa msti ada sbb mb slangor wat camtu..ye la..dia baru naik, xkkn la dia brani nak wat hal kn..cuma mmg la rakyat marah tp klu dgn wujudnya ladang tu, so pengurusan khinzir di slangor lebih teratur..apa salahnya..jauh d sudut ati, sy fkir..money is everything..n smaju mana pn sesuatu bnda tu tp klu sahsiah kurang, sisa2 najis tu ttap ke sungai gak tanpa dirawat..hrap sumanya berjalan lancar n kta tnggu dan lihat..

4. kes the genius sufiah : kasihan bliau..mnjadi mangsa penderaan family sndri..sy bca the sun online..trang trangan tnjuk aksi dia ktika dilanggan..sgt dasat..huhu..ada yg kata salah ayah dia..n ada yg kata salah dia sndri..n ada gak kata balik gak kat krajaan mesia x jaga dia..setau sy..dia bukn rakyat mesia..lagipun lpas di kawin dgn peguam dia tu..pguam dia masuk islam then ceraikan dia sbb dia sndri kata sufiah dah jauh terpesong..yup, ex husband dia still islam rasanya…sy mula berfkir – mybe sbb sufiah lupa apa tujuan dia dilahirkan kat bumi ni agknya n family dia pn xguide dia ke jalan yg btul2..

5. kdatangan chelsea ke mesia : prkara ni msih dlm perbincangan..yg jdik isunya adalah warganegara tal ben haim dan juga avram grant..mreka berasal dr israel..datuk najib kata, jgn mempolitikkan sukan..hmm..bnda ni mmg kna prbncangan lanjut yg mendalam..mybe bnarkan diorg dtg atas sbb sukan mungkin baik dan sy pn nmpk mcm xde msalah..tp biasala..mesia..nnti ada la pihak2 yang memanipulasi kn keadaan utk kepentingn sndri..tu yg kta xnk..cuma jika chelsea dtg tanpa avram dan benhaim, tu mngkin salah satu option yg ada..

6. kekalahan arsenal champions league : damn it!! arrggghh….!! sy tgk di kedai mkn brsama rakan2..sy sgt kecewa sbb bukn xde pluang..cuma xde pnyudah..dah aa premier league terumbang ambing..then champions league tersingkir dah..adooii-aaiii…

ni jelah yg sy terigt yg penting spanjang smnggu dua ni..sy berharap dunia smakin aman i samping binatang2 yg bebas bergerak ksana kemari..

eh, ckp psal binatang..sy tgk brita psal ada sindiket bnuh anjing laut tu….anjing laut bukn garang nak defense dri dia sndri..jalan pn lambat..udahnya diorg sebat je kwan tu mcm xde apa..arrggh..kejamnya..tp dia xkn buat klu xde permintaan kan..umm..anjing laut tu comey la..dia xkacau org pn..jgn la wat dia camtu..sy..sy..mnitik air mata bla trkenang psal ni ='(

ok2..cool down..hmmm…btw, utk diri sy sndri lak, 16hb adalah hari yg penting utk sy amik last paper sy kat usm ni..so arini baru 9hb..lpak2 la kjap..abiskan mission game yg ada..lgpun igt arini nak gi mcd la..lama xmkn sana~

till then..hrap sumanya sihat n doakn sy cpat baik sesema..xselesa rasa……daa…

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Posted by acidsneaker on April 14, 2008 at 1:28 am

    student usm jugak ke? hmmm…. Psl kisah ladang babi diSelangor tu awk leh baca post sy.. http://acidsneaker.wordpress.com/2008/04/10/cerita-sebenar-di-sebalik-projek-ternakan-babi-di-selangor/ 😀

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on April 14, 2008 at 3:36 am

    saya sudah baca..hehe…so rsa sy atas pagar je la~ =P

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: