bowling lagi~

smalam bermula jam 8 mlm bertmpat di megalane megamall telah berlangsungnya satu pertandingn bowling kasus..entri b4 ni ada sy ckp kasus tu apa n ni la tournament yg sy tnggu =D

actualy prasaan main kasus xmcm main sukad, sbb sukad mlibtkn org2 dari induk dan juga kmpus ksihatan..sure la sukad tu lg bsar tournamentnya..somehow, kasus mnghimpunkn all de best bowler in each skool to compete 4 each other..alaa mcm prtndign inter kampus la..cuma kali ni tournament bwling dia buat open..so stiap skool leh antar sberapa bnyk team yg diorg nak..mcm skool sy, awam, dah ada 5 team..ke lbih dr tu? ahahaha…suma org eager nak men gak n salah satu tarikn utama sbb bla tournament, byaran murah iaitu 10 inggit utk 3 game berbanding 5 inggit utk satu game utk normal rate..sapa yg xnk kn? =P

ari rabu mlm tu kami dah gi training n mlm tu going as planned..di mana sy dpt jumpa bola yg sesuai, sy pn dpt main dgn ok la..sbb megalane kn, tmpt sndri, so xdela pressure sgt…mlm prtandingn tu, kami dtg awal…pkul 730ptg dah ada sna..sy trus mluru utk dptkn bola yg sy guna smalam dan bersiap sdia rohani dan fzikal utk bermain jam 830mlm nnti…agak brdebar2 gak la..kasus taun lpas sy dpt nmbor 2..so sy hrap sy akn dpt lbih baik kali ni..pling tdak pn kekalkn no 2 gak..sbb medal smpai nombor tu je…no 3 smpai 10 dpt hamper kecik, hehe…jadikla kn…^^

taun ni sy rsa pluang utk mng tu agk bsar sbb sy berganding dgn 3 org dak masum bwling perempuan..kbetulan diorg dak awam gak..cuma bila bergnding dgn dak masum ni, sy trasa dri sy isolated sgt2…kbetuln dak2 masum usm mlm tu pn ada sbagai jmputan..so smpai satu thap sy trasa diorg borak sama diorg je..gelak2, sembang2…so sy bukn memencilkn dri tp sy rsa sy dipencilkn oleh diorg…smpaikn bila ada coach diorg pn…hnya tnjuk ajar kat dak2 masum ni je..ntah2 diorg xpnah sdar pn kot khadiran sy mlm tu.hmm ntahla…

dgn keadaan mcm tu, wat prtama kali spanjang tournament yg sy pnah sertai, sy main dgn pnuh tekanan..bukn sbb apa tp sbb sy rsa mcm sy main sorg2..stiap kali sy main, sy suka utk suasana yg ceria sbb cara tu je la paling baik utk ilangkn nerves yg ada..tp bila kta rasa mcm main sorg2, then lpas kta baling, kta tgk dak2 masum ni berborak sesama sndri,even xtgk pn sy baling..moral sy sgt down..ntahla..sy hrap game mlm tu cpat abis dan sy dpt tnggalkn suasana masum yg ada tu..sy rsa sgt xslesa =(

sperti djangka, mmg team sy mng mlm tu..mningglkn team no 2 100++ pin di hadapan..yg mnariknya no 2 dan no3 tu adalah team dr skool awam gak, so skool awam bolot sumanya mlm tu, hehe..dgn average cuma 130 or 140 lbih, sy rsa mlm tu walaupun sy mng, tp sy xseceria mcm sy pnah mng mn2 tournament sbelumnya..teammate sy, abis je bwling tu, trus sambung training masum..ms amik hamper pn, diorg amik pastu trus bwak kat tmpt training diorg, trus smbung main..1st time, xde gmbr sesama teammate…tnggal la sy sorg2..ye, sy sgt sgt sgt sgt sdih ='( camnapun, tima kasih kat dak2 awam lain yg ada utk ceriakn sy kmbali..seriusly, sy xenjoy lngsung mng mcm ni..sy xdpt rsakan smangt berpasukn tu ada, sy xdpt rasa yg diorg pn sma enjoy bermain sbb diorg lbih pntingkn masum diorg..lbih truk, sy terasa mcm sy ni cuma plengkp team diorg mlm tu, hukhuk…

tp sy rasa…suma tu cuma prasaan sy je..sy tau, diorg xkkn skali kali wat mcm tu kat sy..diorg xkkn ignore sy..n diorg xkkn abaikn sy..sbb sy prcaya diorg lbih dr apapun………..

walau camnapun, dgn kasus ni, dptla sy medal lg utk wat koleksi peribadi sy..sy rasa puas sbb sy dpt join bnyk tournament..utk secebis riak, org dh dpt label sy sbagai juara sukad, juara palapes (tournament bwling palapes) dan juara kasus…muahahahaha~

wlaupun mmg sy mng suma tournament yg ada tp bukn bermakna sy tere main sgt..suma org leh jdik tere main gak kn..mybe sbb sy mmg main bwling sbagai sukan family,so sy rasa adlah kelebihn kat situ..ditambah pulak dgn dak2 awam yg bnyk gila bwling, so aktviti ni boleh kekal utk sy smpai la skang..jadi xde la sbb nak riak sgt, saja je, hehe.. =D

somehow, sy ucapkn tima kasih gak kt teammate sy mlm tu..diorg pn main lbih baik dr sy..n sy harap masum usm boleh mng…sy gak ucapkn tima kasih kat dak2 awam yg berjaya bolot suma hadiah teratas…^^

utk suza n ina : dlu kta pnah sama2 kn..bnyk tournament kta satu team, bnyk medal kta mng dah..msa tu, aku ajar korg..korg ajar aku..tp sjak kau dpt masum, mlm tu aku rsa korg dah ada komuniti baru yg lbih profesional..yg lbih baik utk korg gak..aku hrap korg dpt main shabis baik nnti..mcm mn pn, aku ttp sokong korang..juz rmember, adjust ur pressure k, main dgn relax =’)

utk penick : tima kasih la snggah2 kt tmpt aku di kala aku kbosanan mlm tu~

utk ikh : oi, apahal oi xform? muahahaha~

utk suma dak2 awam : congrats to all…aku tau kta ttp unite in every way..^^

jadi..hrapan sy utk dpt something kat kasus ni tercapai…cuma dlm gembira tu..ada sedihnya~~

Advertisements

4 responses to this post.

  1. jgn sedih~
    hidup ini mesti gumbire mcm sy selalu tgk awak ceria n suke kaco org~

    Balas

  2. Posted by anakkawi on Mac 2, 2008 at 1:39 am

    owh, panjangnyer…

    Balas

  3. takpa…yg penting awk menang kn mlm tu =)

    Balas

  4. erk..jgn sedih la..ceria ajer dong..
    biasalah kadang2x kita ada org suka..ada org x suka..dia is what we called life
    yg penting kita tau spend life kita camner..
    sy antu boling gak..nanti main samer..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: