-BoWLinG-

arini sy bgn je dah smayang zuhur..ntahla, sy tatau knapa susah sgt nk bgn..mybe smalam memaksa dri utk tdo lwat kot..lpas tgk bola (kasihan kevin keegan), sy pn tgk2 asemen apa yg ada..sbb sok mcm kna antar 2 bnda..tp satu pn xsiap lg..so ari ahad adalah msa yg perlu diluangkn utk asemen..argghh..lecehnya..

actualy smalam sy ada tournament bowling inter university which we called it sukad..apa itu sukad? sukad adalah sukan antara desasiswa..ada bnyk game yg terlibat mcm bola, memanah, hoki, basketball, bola baling, mcm2 lg la..um, mcm taun lpas sy masuk softball tp taun ni softball dimansuhkn, so sy dpt gk mnyertai skuad bowling jaya..jaya is my desasiswa yg sy tau ada uni len panggil kolej kediaman or whatever but in here, kami guna istilah desasiswa~ juara sukad akan dtentukn oleh mata yg dikumpul oleh desasiswa..klu desa tu bnyk mng, bnyk la mata yg dkumpul..

sjak ari jumaat ari tu sy dah sibuk..dlm 1 ptg tu, kami dah bertolak ke pulau utk training kt lane bwling sna..venue utk prtndign adalah di BJ bowl (bukit jambul)..sbagai student kmpus kejut,  bj bowl bukn tmpt kami..sbb kami men bwling biasanya kt megamall je..so xyah la nak nek pulau..n perbezaan antara kedua2 lane sgt ketara..megalane guna lane sintetik tp bjbowl guna lane kayu yg pd sy lbih sukar utk dikawal..jadik, adalah perlu utk kami kenal lane dan pd sy, sbagai org yg xde bola, perlu carik bola yg sesuai utk tournament nnti..

lpas smayang, kami trus brtolak ksana dan ptg tu kami dpt training 4 game..ptg tu mrupakn waktu yg sgt hampeh n moral sy sgt rendah kerana pd sy, sgt sgt sgt sgt sukar utk dapatkn rentak yg sesuai utk bermain nnti..dalam 4 game sy men, sy msih lg xdpt membaling dgn baik sbb cara sy baling kt megalane, mmg xleh apply kat cni..lgpun smbil kami training, dak2 induk pn ada training gk skali sbelah..diorg men rilek je..n mudah je nk dpt strike or spare..msa tu keadaan mmg sgt trtkan..hukhuk..abis 4 game..kami decide nak stay smpai malam utk training lg..wlaupun kami aware malam ada tournament len, tp kami perlu tnggu tournament tu abis, utk kami ty main lg..bak kata ikhwan, teammate sy : ‘kita akan training smpai jdik pandai’ – n mlm tu kami beli 20 game utk 3 org……….

lepas hmpir trcabut jari men 6 game mlm tu, sy rsa sy dah leh faham lane tu camna n sy sepp bola yg sy guna mlm tu utk tournament esoknya..mlm tu gk kami balik kmpus sbb xnk tdur kt induk yg cuma bg kami blik tv utk penginapan, huhu..esoknya kami bertolak pg dan tiba sna dlm jam 9 lbih utk bg skongn kat skuad bowling jaya pempuan..n pg tu berakhir dgn jaya pempuan dpt emas..tahniah kat korg suma!

dlm lpas2 tnghari tu..diumumkn lak yg pserta lelaki perlu brsedia..tournament ni akn men 4 game dan sbelah lane kami adlah dr desa murni nurani (kampus kesihatan) yg kami rsa mreka suma agk berkebolehan..so agak saiko la..1st n 2nd game, sy msih xdpt nak faham lane tu dgn baik..desa murni lak agk form msa tu..brtmbh tekanan sy,,huhu..tp berkat nasihat rakan2, sy dpt gk utk bg saingn kat 3rd n last game..actualy last game tu, adalah pnentuan utk tempat 1 2 n 3..klu kami fault game tu, kami akan trun no 3…dgn moral yg tnggi sbb kami tau kami tgh leading, game last kami dpt maintain dan akhirnya..buat pertama kali sejak 2 3 taun, skuad bowling jaya lelaki dpt emas~ =D

apa yg kami dpt ptg tu, adlah medal dan mnyumbang mata utk jaya which is pd sy sgt memuaskan ati..ditambah pulak desa jaya bolot emas bg lelaki n pempuan, hehe…dgn training yg pulun ari jumaat, dgn xde bola sndri, sy rasa usaha pd msa tu adalah berbaloi..n yg penting bila mng, kami dpt claim suma pngorbanan kwangn yg kami kuarkan, ahahaha…

n mnggu ni akn ada prtndingn kasus lak..kasus = karnival sukan utk semua..eh, ye ke nama dia camtu? haa, papepun dia sama mcm sukad tp karnival ni utk kampus kejuruteraan saja dan melibatkn suma skool yg ada..sy dah dftar utk futsal n bowling gk utk wakil skool saya..

sy hrap bwling kasus, sy dpt smthing lg…^^

8 responses to this post.

  1. fight~ fight~ fight~
    congrats to all..to u and to girls team! (^_^)

    Balas

  2. Posted by ~mashimar0o0o~ on Februari 24, 2008 at 7:48 pm

    c0ngrate……………=)

    Balas

  3. Dah lama tak main boling…. tahniah utk ko!.. huhuhu

    Balas

  4. Posted by AzamHassan on Februari 24, 2008 at 11:59 pm

    amanda_eltiqaz : tima kasih!! ^^

    ~mashimar0o0o~ : thanks~~~ tp sygnya boling lmbran kalah..hihi~

    kipp : gi la men..kdang2 klu skali skala men tu lg meriah senanya =) thanks..!

    Balas

  5. haha…
    saye xpernah tau men bowling…
    tahniah2..
    kalo ade kat sane…bleh bg sokongan moral~

    Balas

  6. Posted by AzamHassan on Februari 25, 2008 at 5:03 pm

    try la men..nnti kang bila awk keje, bowling tu jdik permainan utama tau =D

    Balas

  7. Posted by ixora on Februari 26, 2008 at 11:53 pm

    Contengan terakhir before i’m leaving tomorrow. kuikuikui

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: