the white coffin…

waaah…lamanya xmnulis..dgn khidupn yg ala-ala bz smacam je dlm beberapa hari ni..agak sukar la nak conteng2…tp bukn la bz mana pn, ada je tgk bola smalam..jalan2, men bwling, tgk wayang…tp msa lapang tu jrang ada utk blog..ye la..idak la sy ni rajin nk mnulis, hehe…

ummm…smalam sy dah sangap kelaparan..agak lapar la tnghari tu..n dak2 ni lak msih ada klas..so xde kwn mkn..dgn klaparan tu sy pn gi kafe dan tapau nasik…baru la sy terigt yg rupanya usm ni dah xgunakan bekas polisterin tu..kami guna bekas makanan yg lebih mesra alam..yg dperbuat drpd ketas yg leh terbiodegradasi..actualy lama dah kot..dlm sbulan dua lpas, kampus induk apply benda ni..suma kafe kt sana dah xguna polisterin…pastu mula la dia apply kt kubang kerian n kat kmpus ni..

bekas tu agak bsar tp xleh wat kuah banjir, hehe..yela..kwn tu ketas kn..abis la dia serap nnti..sy ckup sronok la sbb polisterin tu kecik, so nasik dia skit..tp kali ni ruang dia bsar..best2~  cuma kos utk bekas tu senanya sgt mhal..xslah sy satu polisterin tu harganya rm 0.03 kot..sgt murah…tp bekas baru ni harga dia satu rm 0.20…beza sgt2 kn? klu dlu leh men amik je polisterin tu tp skang nak amik pn takut2..sbb tkut kna bayar..dato’ vc kata, kos utk bekas mkann tu akn diserap oleh pengusaha kafe…mknanya kafe yg akn tnggung sumanya..tp apa yg sy rsa, kami senanya yg byar harga bekas tu..pling tdak pn kafe tnggung seposen…ntahla, so far xde komplen langsung..

dr segi ksihatan, baik ni lg la drp polisterin..n actualy ‘the white coffin’ tu senanya merujuk pd polisterin la..tu la glarannya kt cni..mreka kata pnggunaan polisterin sbenrnya akn mmbnuh diri kita dlm cara yg sgt syp dan sgt lama..ada kajian gak yg diorg dah buat..n terbukti scara klinikal gak la, ahahaha…

papehal pn, sy rasa dgn cara ni mmg dpt meningktkn nama usm lagi dgn prinsip usm skang ni yg galakkan budaya universiti dalam taman, kampus sejahtera, mesra alam, suma2 tu..pd sy, slain keunikan kampus sy ni yg xde longkang konkrit ( sistem echo-drain nama dia-satu di mesia), so penggunaan bekas ni pn dah kira satu keunikan gak..

tp..keunikan kmpus induk lak ada tasik yg penuh dgn biawak..dan salah satu aktiviti riadah kt sna yg sy dpt lihat adlah sesi bagi mknn kat biawak yg sgt bnyk~ di kubang kerian sy tatau..sbb sy xpnah gi sna..hukhuk..
berbalik crita, slain tu, saya rsa syg nak buang bekas ni sbb lawa~ xmcm polisterin yg bila kta dah guna, dia mcm wear out dan nmpk cam sampah..tp bekas ni sy lbih nmpk dia mcm tupperware =D cuma, klu ada kuah dlm dia..cpat2 la mkn..nnti kang abis diserap dek bekas tu~

kesimpulannya, sy sokong pnggunaan bkas ni!

sy adalah usm..usm adalah saya.cewah~

7 responses to this post.

  1. lain kali bawa je tupper ware..xdela kene bayar 20sen tu…hihi

    kalo UTM sempena teknologi n ade teknologi yg mesra alam..maunye dekat rm20..haha
    maunye sy makan kat cafe hari2…

    Balas

  2. Posted by AzamHassan on Februari 22, 2008 at 2:23 am

    ada gak satu kafe dia jual tupperware..skali beli 30 sen..tp dia kata leh basuh pastu guna balik..mcm2..ahahaha~

    Balas

  3. hahaha…cikf=) tu memang kuat makan..tapi rasanya tak selalu habes kot…hahahah…

    Balas

  4. Posted by ixora on Februari 23, 2008 at 4:17 pm

    rasa2 penah dengar pasal usm yg banned kan penggunaan polisterin ni.. [ye ke tak ntah la.saya main hentam je ni] hehe

    Balas

  5. Wah..agak menarik dgr bekas tu…bila la sy nk gi sana ek..semata2 nk beli mknn yg guna bekas mahal tu..hehe…n jumpa org yg syg nk buang bekas mknn tu.. =P

    “cuma kos utk bekas tu senanya sgt mhal..xslah sy satu polisterin tu harganya rm 0.03 kot..sgt murah…tp bekas baru ni harga dia satu rm 0.20…beza sgt2 kn?”

    japp…sbnrnya..sape lg mhal dr sape ni? klau ikut harga yg awk tulis tu mcm harga polisterin lg mahal…hmm…

    And lg satu..mengenai biawak tu….mmg SGT unik…hehe…sbb.. slalu sy dgr kwsn uni/asrama ada kolam yg ada ikan..pastu ptg2 activity memberi ikan mkn…tp ni…memberi BIAWAK mkn? haha…unik2!

    Balas

  6. argghh…saye mmg slalu excited utk makan..kan azam kan….hihihi

    Balas

  7. Posted by AzamHassan on Februari 24, 2008 at 1:59 pm

    sgt excited utk mkn..dan sgt kerap utk lapar smula…hehe..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: