~jumper~

this is de latest movie dat i watch just b4 i reach my room now..cdg nak gi midnite cam biasa tp tukar plan gi awal la plak..n we r not aware on what is the situation bila pegi awal ni..rupanya parking kat sunway carnival sgt la pnuh n 4 de 1st time kna parking kat atas…dasat2..smpai je trus klam kabut carik tket..which end up kami berlima dpt seat row ke-3 dr dpan..bsarnya skrin tu!! sakit tngkuk, huhu…

citenya simple yg mn kta tatau asal usul camna dia leh dpt power tu..ada skit flashback msa dia mula2 tau dia ada power..then dia dah dpt kontrol..then de most imprtant thing is dia mnyara idup dia dgn mrompak bank shingga jdik kaya yg amat sgt…dr 15 taun smpai umur dia 23 taun, dia mnyara idup dia mcm tu je…

yg mnarik gk bla dia abiskn msa lpang kat mana2 tmpt je kt dunia..men salji la, pastu ptg gi pdang psir, dduk kt kpala singa piramid tu mn2 je la..smpai la ada satu prsatuan agama la ni (yg sy faham mcm tu la) yg xpuas ati kt org yg ada kuasa mcm tu..yg mrancang utk tangkp diorg ni..klemahan jumper ni adalah mreka xleh teleport bila kena letrik..tu la yg jdik snjata org jahat ni..

hsilnya, suma org yg ada kuasa camtu, dia akan bnuh..yg slamat ada 2 org, hero ni n ada sorg lg yg lbih expert..the next plot is memburu mreka berdua ni la..sy nak cite bnyk2 pn kang wat ilang saspen je..so nnti tgk la sndri =D

cuma apa yg sy leh simpulkn adalah cite ni tergantung..xtau apa jdik kt org jahat, kt kwn dia…n bnyk org yg xbersalah trlibat..yg pling ksian bla ada sorg pmandu trak ni dia kena teleport gk gi kat chechnya n xslah sy dia mati kna lenyek kete kebal..kan ke kejam tu, huhu..

ksimpulan…leh la layan tp kna bli tket cpat, idak mndongak la anda sejam setengah tu…

till then..pd sapa yg nak layan slamat mnonton nnti..daa..~

2 responses to this post.

  1. owh…bestnye gi tgk muvie..
    tu la..len kali book tiket awal2..
    nnt sampai2 je trus masuk=)

    Balas

  2. rasenye…mungkin ade jumper part 2…sebab biase la produser nak wat duit lagi…xsabar nak tggu jumper 2…tapi salah jumper tu gak..yang salah gune power apesal? merompak..jadik jahat…kalau saya ade power tu..sure g melancong tiap minit…huhuhuhu…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: