kbakaran kecil..

tonite, the time flows just like there r no moon n stars…in the late evening,my family n i going to psar malam at kg. melayu..mak tak keje, bwak atuk gi spital.then balik2 je mak  kta tnggu abah balik..so ptg leh gi psar malam..bukn psar malam yg sy nak cite..tp kjadian lpas balik dr psar tu yg wat waktu mlm sy abis bgitu shaja….

when we reach home from the crowded-action packed psar malam..biasa la kn, kta bukk lmpu..but for our shock..lampu tu kelip2…smacam je..pstu abah sruh ttup main switch..n try bukk balik.pn sama gak..pelik gak la sbb slama ni xpnah jdik camtu..sy pn decide jenguk ke luar, ke tiang letrik kat luar….sy tgk ada spark, then ada api yg mcm mmbakar getak kabel tu…rupanya jejiran skitr sy (which is bangladesh mostly) dah lama prasan n diorg nmpk sy je..trus diorg tnjuk2 ke atas…sy angguk2 je la kn smbil snyum2..hehe…

sy ras mcm api kecik je, tp risau gak la.buatnya dia mnyambar umah, satu keje lak pkok pulasan mini sy tu trbakar..pstu smbar gen-2, then sambar langsir, meja, sofa, prabot, tv, pastu sambar lak kiki..x ke kwn tu nnti mngiau kpanasan…utk elakkn bnda2 camtu brlaku, abah call polis..actualy bila kta ada pape hal, kta call je 999 n nnti dia akn supply kita pape maklumt yg berkaitan..jgn risau =) then, dpt nmbor tnb, abah call diorg n diorg jnji nk dtg….tp jnuh gak la..dkat jam 830 bru nmpk van mreka…

van ni, kcik je..diorg nek n tgk..pastu diorg trun balik..call sapa tah..then diorg ckp,

‘encik, kami dah tgk n kami dah call lori nnti mreka dtg..mreka ada peralatan’

maka, bergelapla kami mlm tu smpai la jam 11mlm…sy dah mcm berputus asa dah nk tnggu lori trsbut..dgn nyamuk, panas suma2..then mkn mlm pn dlm gelap…tgh lpak2 ttba, bru la lori tu dtg…dia tukar wayar yg trbakar tu n akhirnya mnyala smula..gmbira rasa hati~

tp, dah mlm…nyala kejap..pastu mak n abah dan ngntuk..ttup smula..tdo…hmm..xpela, jnji dah setel msalah tu…

sy dgr2 dr diorg, msalah tu senanya msalah kecik je..ntahla, dh trbkar camtu n ada spark suma2 pn kecik gk, mybe diorg lbih mngetahui..bnyk komplen kang dia sruh wat sdri lak, hehe..ksimpulannya, keep all de important number wthin ur reach anytime anywhere..mybe nmpk pelik klu kta smpan nmbor tukang buat kunci, but who knows, mybe akn sgt mmbntu bla mmerlukn =D

till then..daa~

3 responses to this post.

  1. Posted by ~mashimar0o0o~ on Februari 6, 2008 at 12:54 am

    waaaaaa….kesian…slmt xde pe buruk jd kn…=)

    Balas

  2. azam…lain kali buat la barbekue kat luar umah…mst best ditemani bulan n bintang2..hehe

    Balas

  3. Posted by ixora on Februari 12, 2008 at 4:14 pm

    hmm.. pening baca entri ni. haha

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: