penang yg sesak..

arini lpas klas pg td, trus sy cabut ke penang utk berurusan di komtar..memula nak nek bas, tp mcm dah lmbt, so nak nek kete,tp pastu pkir2 balik, smpt je kot..so pulun la nek bas dgn penuh huru hara..grak tnghari tu ok lg, xrmai org..komtar n perangin pn smakin sunyi dengan wujudnya sang queensbay yg segak bergaya lg bsar..kedai2 kt komtar tu pn mcm dah idup sgan mati tamau..kasihan gk tp tula harga yg perlu dbayar utk kemodenan…

igt ok la kn smpai ptg setenang tu, slesai berurusan, balik ngam2 time org keje..dan mula la kehidupan penang yg sbenar..suma org bersimpang siur dgn hala tuju memasing..suma org bergrak pntas..dgn kete yg x ptus2 bergerak..nsib ada traffic light utk pdestrian mcm sy, idak smpai ke sudah xxkn dpt lintas…b4, sy smpt gak dduk tepi komtar tu tgk glagat org (sambil2 jaga wallet sndri..manala tau kn.kang saja je xbalik xde duit..huhu) rupanya kesesakan kat komtar tu mmg xde ksudahan..drpd saya nek bas dah sesak smpai la kat dalam feri..sgt penuh org..terbukti, msih lg rmai org yg dduk di seberang tp keje di pulau..klu skali lintas jmbatan dah 7 inggit..klu sbulan, bnyk gak la duit perlu dsediakn hnya utk kos pegi keje je..dasat giler ler..

hmm..akan datang mybe akn ada monorail kt penang, sama mcm kt KL..mmg btul bila ada monorel lrt trsbut, kesesakan akn sgt dpt dkurangkn..tp yg sy byangkn adalah bila mana pembinaan tu dalam proses..dgn kesesakan yg ada skang..tatau la camna lg sesaknya msa tu…

hmm, hrap org penang bersabar ye…^^

so, smpai lain msa, perlu stadi ni..sok mlm ada test…wish me luck..daa~

2 responses to this post.

  1. Posted by ixora on Januari 30, 2008 at 4:53 pm

    Ye,good luck utk kamu! 🙂

    Balas

  2. azam…awak ade test ke???gud luck k…arini sy cume ade 1 klas je…
    jumaat saye dh free…xde klas..hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: